Het "Kattendagboek" Deel 1

naar Deel 2 - naar Deel 3 - naar Deel 4 - naar Deel 5 - naar Deel 6 - naar Deel 7

Weer 2 gelukkige katjes...

... en wel in Gent bij de secretaris. Wegens de onveilige omgeving en doordat de ene poes uit De Haan komt en de andere elders gevonden werd, konden ze niet in een vreemde omgeving vrij gelaten worden . Eindelijk werd een oplossing gevonden : een "buitenkooi". Nu kunnen ze van zon, lucht en gras genieten en toch veilig blijven. Wie in hetzelfde geval verkeert en over een tuintje beschikt (of in het minder goede geval een koertje)  kan zijn huiskatten op die manier van de buitenlucht laten genieten! Inlichtingen bij Jeannina (0486/51 91 38)


 

Hier wat meer over de huiskatjes (ook "kooikatjes") toen ze jonger waren en nu.
De andere zijn de "tuinkatjes" en ook de "trappenkatjes" omdat ze graag eens binnen komen en direct naar boven lopen !
De jongste huiskat heette "Containerke" daardat ze daar gevonden werd.  Na 1 jaar woog hij 6 kg, nu 7 kg.  Daarom kreeg hij een nieuwe naam : "7-up"!  Hij is wel wat dominant tegenover de oudste huiskart (uit De Haan).  Ze mag niet bewegen of hij sprint er naartoe - maar zij verdedigt zich goed!  Ze heet "Plastiekje" omdat ze ooit gekneld zat in een plastieken ringetje van een six-pack.  Ze is sinds 1997 al in Gent en kon pas nu terug buiten in de "kooi".  Ze is te bang om vrij buiten te lopen.  Nochtans was ze in 1995 een vrolijk, vrij straatkatje dat wel wat getraumatiseerd was door het vangen en vervoeren.
De tuinkatjes heten:
Moorke (volledig zwart katertje), Zwartje (zwart kattinnetje met wit vlekje), Tijgerke (getijgerd katertje dat er vroeger uitzag als een Singapura) en Whiskaske (het zustertje van Tijgerke).
De mama staat ook op sommige foto's.  Ze had de 4 jongen in de tuin van de buren in juni 2002.  Dat maakt dat die nu 2 jaar oud zijn.  En "7up" is er ook al 2 jaar!
 


Het antwoord op de Fotovraag was : Dit zijn foto's van 7-Up

Lees verder Kattendagboek - Deel 2