Het "Kattendagboek" Deel 3

naar Deel 1 - naar Deel 2 - naar Deel 4 - naar Deel 5 - naar Deel 6 - naar Deel 7

Het is rustig in de buitenkooi. Door het minder goede weer en de slechte toestand van het gras gaan 7-Up en Plastiekje weinig buiten. Er zijn ook nieuwe bewoners in de buitenkooi : mollen!  Die helpen het gras nog meer om zeep! De prachtige molshoop zou 7-Up doen watertanden - wat een lekkere kattenbak zou dat zijn.  Hij gebruikte vroeger al elk reepje aarde om iets te deponeren! Voor de allereerste keer heeft hij de overloop binnen als toilet gebruikt. Zal ik hem nu "Dirty Harry" noemen? Ofwel had hij een plotse behoefte ofwel rook hij de buitenkatjes die daar soms even slapen (als ze binnen kunnen glippen!) Ik probeer dat te vermijden, om ze zo zelfstandig mogelijk te houden. Het doet me wel pijn aan het hart om de deur voor hun neus te sluiten, vooral nu het koud wordt. Ze genieten zo om binnen te zijn : krullen en draaien, "pootjes dansen" en de trap oprennen.  Enfin, het is hier de omgekeerde wereld : de buitenkatjes willen binnen, en de huiskatten willen buiten!
Ik zou me in drie moeten delen, want zo moet het voeden en aaien gebeuren. 7-Up moet weg als de anderen moeten eten, ook ikzelf, en vooral als ik voeding moet buiten zetten en dus de deuren moet openen.  Hij mag niet op straat, hij is er nooit geweest en is "stout en benauwd".  Om de "dikke" eens bij mij te laten liggen, kan hij er ook niet bij zijn, want hij jaagt ze weg, ofwel loopt ze zelf weg.  Eigenaardig dat er geen enkel probleem is voor contact met de buitenkatjes, ze blijft rustig en doet zelfs "neuze-neuze".  Voor besmettingsgevaar gebeurt dit contact uiterst zelden.
Het zijn net kinderen. Ik zou me uren kunnen bezig houden met elk van hen. Ik kom tijd te kort. Als ik van De Haan terug ben, gaat de dikke op de sofa staan draaien.  Dit is vragen om bij haar te zitten!
Er zijn eigenaardig genoeg enkele plaatsen waar Plastiekje kan liggen zonder dat 7-Up haar lastig valt.  Vooral een hoekradiator is veilig en in mindere mate de vensterbank in de living. Dikwijls komt hij gewoon naast haar liggen en meestal blijft hij rustig. Zo ging ze al verschillende keren in zijn winterbedje in de garage slapen, en hij ging meestal kalmpjes in het oudste (voor hem wat te kleine) bedje ernaast liggen.  Eigenlijk is ze "jonger" en speelser geworden door hem, en durft ze veel meer.  Vroeger bleef ze altijd op de grond en nu gaat ze zelfs op de vensterbank in de keuken (ook al eens in zijn doos daar) en op de hoge vensterbank via een laddertje in de garage.  Haar laatste prestatie: op de horizontale trapleuning lopen, zoals hij doet!  Ze volgt precies zijn spoor. Ik hield toen wel even mijn hart vast en ben stilletjes weggegaan om haar niet te doen schrikken.

Voorlopig einde van het kattendagboek. Heeft u zelf een leuke anecdote, mail ons.

Nog enkele leuke foto's hieronder Wie is het kleine tijgertje? Is het zwarte katje "Moorke" of "Zwartje"? Wie weet nog de namen van de tijgerkatjes buiten?  U kan zelf uw antwoord controleren in deel 1 en 2 van het Kattendagboek.