Het "Kattendagboek" Deel 4

naar Deel 1 - naar Deel 2 - naar Deel 3 - naar Deel 5 - naar Deel 6 - naar Deel 7

Baf! Hij heeft het me weer gelapt, mijn 7 kilootje (7-Up). Dat ventje doet een tupperwaredoosje open! Dit gebeurt al voor de tweede keer.
Mijn schuld natuurlijk. Het doosje met vis en -vocht moet in de frgo of ergens "omhoog" gezet worden. Bijna overal gaat hij zoeken naar eten. Is hij nu ook "handyman". Hoeveel namen kan hij wel hebben? (lees dit in de vooafgaande delen van Het Kattendagboek).

Er gebeurt hier weinig bij de buitenpoezen, maar wat er voorvalt is ruim voldoende! Zo was 7-Up een tijdje onbewaakt boven en had een klerenrek omgegooid. Dit was op een electrisch vuurtje gevallen dat gelukkig op dat moment geen warmte gaf, want het lag op het tapijt. Volgende keer eerder controleren! Hij zal zelf ook geschrokken zijn, want hij rende de trap af.
De "dikke" doet niet voor hem onder en dit ook niet voor het eerst!  Ik ontdekte te laat dat ze geplast had op een kledingsstuk op bed.
Dit leverde wel " wasmachinebeurten op!  Dus, moraal van het verhaal, de beestjes niet vertrouwen vooral als er precedenten zijn en ze al verdacht op het bed rondsnuffelde.
De verstandhouding tussen de 2 is nog altijd op hetzelfde niveau: zolang Plastiekje niet beweegt is alles OK en gaat 7-Up zelfs naast haar op de vensterbank liggen. Maar o wee, als ze gaat rondlopen. Dan vliegt hij als een pijl uit een boog op haar af. Verder kan hij poeslief zijn, vooral als hij merkt dat ik in de zetel ga liggen.  Ik heb amper de tijd om een dekentje op mij te leggen of hij sta "stapt al op".  Mooi om zien hoe hij geniet en zich uitrekt : 63 cm lang alstublieft!

Voor de buitenkatjes zijn het korte, frisse dagen, gelukkig niet bar koud. Tijgerke is kampioen in het naar binnen wippen.  Hij kan uren slapen in een doosje boven. 7-Up is al enkele malen gaan zien en gelukkig zet hij zich nu gewoon te kijken.  Hij is er waarschijnkijk niet blij mee, want naar het schijnt is het erg stresserend voor een poes als iemand in zijn territorium binnen dringt.
Hopelijk wordt het binnenkort zonniger, zoadt ze wat meer in hun veranda kunnen zitten, en ik erbij! Zoals iedereen kan ik ook wat zon gebruiken.  Hoop doet leven.

Eigenlijk is er op de valreep ook een leuke anecdote: deze morgen konden de huiskatjes in hun buitenkooi en toen plots een hagelbui losbarste. De dikke liep van het schrik bijna de poten van onder haar lijf om binnen te geraken. Daarna zijn ze vredig op de vensterbank gaan liggen, ontroerend om te zien.

Wil je zelf graag een leuke anecdote beschrijven, mail ons.
 

 

Met 4 op één rij!
De "mama" voorop.

 

 

Nog 3 op één rij!
Even de kat "uit de boom" kijken.


 

Zwart op kop, allebei zwart maar geen goede vrienden...

  

Eentje buiten, eentje binnen.
(raad wie ze zijn!?)