Het "Kattendagboek" Deel 5

naar Deel 1 - naar Deel 2 - naar Deel 3 - naar Deel 4 - naar Deel 6 - naar Deel 7

Vandaag, 10 mei 2005, was het hier geen "kattenhoekje", maar een echt circus. Er zaten 8 katten in de tuin, verdeeld in 4 groepjes die het niet zo op elkaar begrepen hebben. Van de "familie" is dat de hysterische mama, die haar uitweg versperd zag door Zwartje, dat zelf geen doetje is. Als ze eens toevallig in huis komt met haar broer en zus, is dat met veel geblaas. De ronddolende angorakat bekeek het allemaal maar met een scheef oog. De buurkat "Madonna", al jaren vaste bezoeker, was ook niet erg welkom.
Dan was er nog de vreemde -ook van uitzicht-  wat langharige, beige-bruine kat (precies een helft van twee katten aaneengenaaid) die het toch waagde door dat "mijnenveld " te lopen.  De stilste bezoeker was de doodgereden kat, een tijgertje waarvan men dacht dat het eentje van de mijne was. Tevergeefs ging ik bij enkele mensen navraag doen en liet dan het diertje ophalen door de dierenarts.  Eerst begreep ik niet waarom alle katten op een bepaald plekje gingen snuffelen, tot ik mij realiseerde dat het lijkje daar eventjes gelegen had. Eigenaardig dat bij poezen ook zoveel met de geur te maken heeft.
Later op de maand werd de angorakat poeslief, lag te krullen en gaf likjes. Plots was het gedaan met de liefde en had ik grote moeite om weer contact te krijgen. Dat was nodig, want ze moet van de straat. Marie-Thérèse uit Loppem wil ze adopteren.
Daarom moet ze eraan wennen om aangeraakt te worden, zodat ik ze in een kooitje kan stoppen. Dat lukte vlug, en ondertussen verblijft ze in Loppem. Ze is het daar nog wel eens afgestapt, maar gelukkig teruggekomen. Ja, het is niet leuk, maar een "nieuwe" poes moet een tijd binnen gehouden worden.
Door al dat gedoe hebben de huiskatjes een beetje van hun tijd moeten afstaan, maar zodra ik tijd had, kregen ze s'avonds wat extra knuffels.  De verstandhouding tussen Plastiekje en 7-Up is de laatste tijd veel verbeterd.  Plastiekje durfde al veel meer : in zijn doos op de vensterbank zitten, via het trapje naar de vensterbank van de garage gaan, nu waagt ze het zelfs gewoon onbeschermd naast hem te zitten. Dikwijls slaapt ze ook in zijn zetel en gaat in zijn kattenbak!
Merkwaardig is ook hoe geïnteresseerd ze is in de buitenkatjes. Als er eentje binnenkomt gaat ze er direct vriendschappelijk op af.
Tenslotte is ze in haar jonge jaren met andere katjes opgegroeid.
Als kers op de taart kwam ze onlangs een tijdje op mijn schoot liggen, wat ze normaal niet doet.  Gewoonlijk komt ze heel dicht tegen mij liggen. De aanmoediging kwam waarschijnlijk door de geur van het dekentje waar 7-Up op gelegen had.  Het heeft me in elk geval een gelukkig gevoel gegeven.  Ze is tenslotte al van 1997 in huis en moet bijna 10 jaar. De veranda en 7-Up in de buurt hebben het effect van een verjongings-kuur.

Heeft niemand zelf een leuke ervaring met zijn/haar poezen te vertellen?
Mail ons, ook leuke foto's zijn welkom.
 

Angora bezoeker, nu geadopteerd in Loppem.
 

Angora bezoeker...
 

Vreemde bezoeker in de verte (2 halve katten aaneen??)
Komt jammer genoeg niet meer.
 

Confrontatie van "Madonna" (buurkat) en de vreemde bezoeker.