Het "Kattendagboek" Deel 6

naar Deel 1 - naar Deel 2 - naar Deel 3 - naar Deel 4  - naar Deel 5 - naar Deel 7


Vandaag maakte 7-up kennis met een egeltje!  Het beestje dat geregeld aan de voordeur het katteneten opeet, wandelde bij valavond doodleuk langs de veranda.  7-up was nieuwsgierig maar toch ook voorzichtig - dit was nieuw voor hem!
Anders geen speciale voorvallen, gelukkig.  Alleen dat 7-up jammer genoeg niet onbewaakt in de veranda kan blijven.  Hij krabt werkelijk elk stukje grond tussen het gras open om naar het toilet te gaan.  De "bak" buiten zetten helpt niet, hij gaat er gewoon naast, ook als ik erbij zit.
Tussen 7-up en Plastiekje gaat het goed - dit na 3 jaar !!  Dus beste dierenvrienden verlang niet dat een nieuwe poes zich onmiddellijk aan een andere kan aanpassen!  Plastiekje is ook veel minder bang, ze durft gewoon onbeschermd in zijn nabijheid zitten.
Soms vlucht ze nog wel eens op haar stoel onder de tafel, want als ze loopt zal hij nog wel eens achternasprinten of op de loer liggen bij de deur.
Ze durft met haar 9 jaar (of meer) veel meer dan vroeger: op de vensterbank in de keuken.  Soms zelf met 7-up erbij!  Ook mag ik daar (soms) in de buurt komen terwijl ze vroeger altijd vlug wegsprong.  Ook via het trapje op de tablet van het garage-venstertje of zelfs op het hoge rek waar 7-up soms zit, waagt ze zich.  Zijn zetel in de garage is ook één van haar lievelingsplekjes - zij zou er zelfs 's nachts blijven liggen.  Een tijd samenzitten in de garage is ook geen probleem, maar dan heeft ze wel niks te eten, want 7-up eet normaal alles op!  Alleen om bij mij te liggen op schoot of naast mij in de zetel, moet ik ze afzonderlijk houden.
Een tijdelijk probleempje: Plastiekje heeft donzige haren die eigenlijk grotendeels wit zijn, maar doordat de punten zwart zijn, geeft ze de indruk zwartharig te zijn.  Dat is niet het probleem, wel dat ze weer op de rug geklitte strengen haar heeft en vooral zich niet wil laten kammen.
Bij 7-up is dat geen probleem, hij laat zich meestal gewillig borstelen of kammen.  Hopen haar komt eraf, het winterhaar?
Binnenkort begint de buurman een kinderspeelhuisje op te richten dat ik kocht voor de poezen.  Eigenlijk wilde ik een eigen ontwerp laten uitvoeren, maar de timmerman vond dat ik het in de handel goedkoper kon vinden.
Wel ontbreken dan rekjes binnenin, maar daar vind ik wel wat op!

 

Zalig in het gras onder het zonnetje, na 7 jaar alleen in huis!!
 

Dit is mijn doos!
 

Even het oud papier controleren.
 

Na 3 jaar voor het eerst samen op de vensterbank in de keuken.