Het "Kattendagboek" Deel 7

naar Deel 1 - naar Deel 2 - naar Deel 3 - naar Deel 4  - naar Deel 5 - naar Deel 6Dit wordt dan de laatste aflevering van het Kattendagboek voor 2005. Er is nog veel administratief werk voor de vzw en het Kattebelletje voor de jaarwisseling moet ook nog opgesteld worden.
Om positief te beginnen : de buitenkatjes hebben een nieuw kattenhuis eigenlijk een speelhuisje voor kinderen, maar volledig ge´soleerd, zodat ze s'winters beschut zijn. (zie foto onderaan).
Moorke is er al het meest gaan inliggen, en ook waarschijnlijk Tijgerke, want die laat zijn visitekaartje achter: het karton kapot krabben.  Dat doet hij ook binnen aan sofa en matten. Ook op je bloot vel trappelt hij lustig door.
Onlangs was het de grote ontmoeting binnen tussen 7-Up en tijgerke. 7-Up deed zoals gewoonlijk noal bazig, maar eigenlijk is hij ook wat bang.  Doordat Tijgerke zo lief en rustig is, verliep alles zonder problemen.  7-Up is rustig zijn bordje gaan leeg eten.  Dat is eigenlijk een beetje zijn probleem, altijd eetlust, maar hij mag niet te zwaar worden. Waarschijnlijk heeft hij een probleem met suiker, vermoedelijk af en toe lage bloedsuikerspiegel, maar bij poezen kan je niet controleren zoals bij mensen.
Eeen beetje slecht nieuws was dat het oor van Tijgertje ingescheurd was, maar de dierenarts heeft dat mooi in orde gebracht.  Als er iets scheelt is het altijd bij hem, en hij is juist de mooiste , met zijn lange oortjes zoals een Singapura.  Geen waarborg dus! Zo had hij reeds een verzworen staart en een wonde onder de oksel.  Gelukkig is hij ook de tamste, zodat je hem kan behandelen.  In een kooi wordt hij toch ook heel onrustig. Zwartje zou je moeilijk kunnen behandelen. Heel lief en likjes en kopjes geven OK, maar pakken??  Ze houdt zich afzijdig van de groep en soms wat agressief.  Zo slaapt ze nog veel in de oude slaapplaats, een verbouwde keukenkast.
Nog een berichtje voor dieren vrienden die soms problemen hebben met een nieuwe kat als er al een andere is.  De  aanpassing van Plastiekje en 7-Up heeft 3 jaar geduurd. Niet opgeven dus!  Ze laat zich nog altijd liever benaderen door Tijgerke.  7-Up is te agressief van karakter en ligt haar niet zo.
Tot volgend jaar hoop ik!
Jeannina.