Het "Kattebelletje"
Ledenblad van de Cat-sitter Club De Haan vzw
www.catsitterclub.be

7e Jaargang nr. 1 –  Wisselnummer 2007 – 2008Voorwoord

Zoals we het jaar 2007 konden beginnen met een tussenkomst van de gemeente De Haan in de sterilisatiekosten, zo konden we ook eindigen met een aantal sterilisaties waarvoor de gemeente betaalde. Ditmaal konden er vijf katertjes (gelukkig!) en één kattin gecastreerd/gesteriliseerd worden afkomstig van drie verschillende locaties. Dit bewijst dat er zoveel mogelijk in verschillende delen van De Haan “gewerkt” wordt. Ze kwamen van het gebied Harendijke, Waterkasteellaan/Koninklijke Baan en Vosseslag. Zelf konden we een kattin uit het gebied Ringlaan (Wenduine) steriliseren alsook een reeds drachtig katinnetje uit de P.Benoit/Pitterylaan. Vandaag werd de mooiste kat gevangen, een grote, langharige wit-zwarte kat. Jammer genoeg te schuw, maar in de kooi bij het vangen, razend wild! Gelukkig heeft een dierenvriend aldaar prachtige huisjes gemaakt en voedt hij ook de poezen. Jammer genoeg zijn er ook een paar overreden.

Voor het eerst in zes jaar heeft een “weldoener” zich gemeld die elke maand een vast bedrag ter ondersteuning zal overmaken. Hij wenst anoniem te blijven. Het is een grote dierenvriend, die ook de poezen op zijn grond toelaat en voedt. Wat zouden de dieren doen zonder zulke mensen met een groot hart? Ook bij de familie Vanderswalm-Watelet wordt geregeld een ronddolende poes gevoed. Wij mochten ook reeds een gul “nieuwjaar” van deze trouwe leden ontvangen.

Opnieuw zullen wij een deel hiervan moeten gebruiken voor onze administratie.
Met vertraging zullen wij per 1 januari 2008 de verzekeringspolis voor de vrijwilligers afsluiten. We konden die aan een gunstig tarief bekomen (toch nog meer dan 80 euro) maar er zit een addertje onder het gras (zoals meestal bij verzekeringen!). Iedereen kent wel de franchise bij verzekeringen. Die bedraagt nu al 260 euro in sommige gevallen, meestal bij materiële schade. Als dit ons overkomt is onze rekening leeg! Er is nog nooit zoiets gebeurd en hopelijk blijft het zo!
We willen ook even stilstaan bij het overlijden van Marcel uit de Hoefijzerlaan. Hij voedde de poezen toen zijn buurvrouw Nelly in de kliniek was. Wij bieden zijn familie nogmaals onze deelneming aan.

De voorbije activiteiten

Zoals reeds enkele jaren het geval is, mochten we ter gelegenheid van Werelddierendag een voedselinzameling doen bij AD (Delhaize) in de Stationsstraat te De Haan. Waarvoor onze dank aan de familie Samaey. Ook Heidi uit Knokke danken wij van harte omdat ze ondanks ziekte toch nog kwam assisteren. Door haar overtuigend optreden kwamen er heel wat goederen in het karretje. Ze zorgde ook voor het vervoer ervan.
We danken ook iedereen die voedsel bezorgde of centen (Linda) gaf om er te kopen. Mevr. De Schutter van lingerie Rovenic schonk later een aantal six-packs.

Ook sinds verschillende jaren ging Jeannina (secretaris) als gast bij Heidi en Danny op de rommelmarkt van het Zeepreventorium. Nog meer dan anders was er een terugval van de verkoop. Mede door het mooie weer die zondag en het (te) grote aantal rommelmarkten. We konden alleen enkele uiltjes verkopen.

Daarom waren wij al overgeschakeld op een “online rommelmarkt” op onze site www.catsitterclub.be rubriek “Clubwinkel”. Op de vorige Algemene Vergadering deden een paar leden de suggestie om ook gebruik te maken van een specifieke internet verkoop-/veilingsite. Een webwinkel werd bijgevolg geopend bij Koopjeskrant/Koopjeskrant namelijk www.koopjeskrant.be/catsitterclub . We raden ten zeerste aan in deze geschenkenperiode daar eens een kijkje te nemen. We konden reeds enkele goederen verkopen. Sommige aanbiedingen komen ook in de papieren Koopjeskrant.


De komende activiteiten

Zoals elk jaar in april zal de Jaarlijkse algemene vergadering plaats hebben in “De Zeeduif”, Bredeweg, 6, De Haan. Die is nu vastgelegd op zaterdag 26 april 2008 om 18u, aangezien we geen suggesties ontvingen voor een andere dag.
Gelieve goed nota te nemen van deze datum, zodat de leden elkaar nog eens kunnen terugzien.
Er zal alleen verwittigd worden mocht de datum wijzigen.
De dame van"Haense Witte" is in principe akkoord om na de vergadering twee nieuwe biersoorten te laten proeven. Die mensen hebben nu wel een winkel in Wenduine, maar het bier is ook in de meeste tavernes in De Haan te koop, ook in de Zeeduif. Ook bij AD Delhaize.


Bedankingen

• De gemeente De Haan voor tussenkomst in de sterilisatiekosten
• Dr. Breemersch en echtgenote voor de zorgen aan jonge kittens
• De politie, in het bijzonder de wijkagenten, voor hun bereidwilligheid bij verlies of vondst van katten en tussenkomst wanneer bvb. honden niet zo goed verzorgd worden
• Alle trouwe voedsters die nog steeds paraat zijn, en Martine onze “nieuwste” vrijwilligster die ook al flink geholpen heeft bij het vervoer van te steriliseren katten en de opvang van dolende kittens
• Nicole uit Knokke voor de opvang van moederloze kittens, en Heidi voor het vervoer
• Veronique voor de adoptie van een ongewenst poesje aan de Copmanlaan. Het enige dat kon geplaatst worden wegens tegenwerking van een buurvrouw en de boycot van het Blauw Kruis van Oostende om katten van De Haan (en Bredene) op te nemen
• Dierenvrienden in de Pitterylaan en ook in Harendijke die zelf voeding bekostigen
• Vooral ook onze weldoener die maandelijkse steun zal storten
• Thierry uit Oostende die elke dag 30 katten voedt op eigen kosten (wie bezorgt hem eens wat voedsel?) Hij helpt ook mee om de poezen te vangen voor sterilisatie
• Tips – Het Laatste Nieuws – De Zeewacht – Het Brugs Handelsblad, die een artikel, al dan niet met foto, publiceerden met een oproep voor vrijwilligers (jammer genoeg zonder resultaat ondanks de vele lezers!) Gemist? Bekijk het op onze site www.catsitterclub.be
 

Onze leden

De tarieven blijven onveranderd om het lidmaatschap voor iedereen toegankelijk te houden:
2,50 euro effectief lid, senior, junior
5 euro gewoon lid
13 euro steunend lid
vanaf 25 euro erelid (gratis sticker), bij handelaars vermelding van hun zaak

Betalingen graag op rek. nr. 280-0301250-05 van Cat-sitter Club De Haan vzw, P. Vandemoerelaan 47/0101, 8420 De Haan of afspreken via de secretaris op 0486/519138. Liefst met de jaarwisseling of op de algemene vergadering (cash).
Dringende oproep om de lidgelden geregeld te betalen. Dank !

Vooraf vermelden wij hier de leden die in het vorige Kattebelletje vergeten werden:
Het betreft de gewone leden Mw.Lauwers K. Mariakerke - Mw.Janssens, kinesiste, Drongen - Mw.Van de Velde, De Haan - Mevr.G.Pick, Spermalie - Dhr.Van Gijsegem, De Haan - Mevr. Van Loo, Blankenberge en steunend lid Dhr. G. Cappaert, Deinze.

Wijzigingen vanaf 1 juli 2007 tot 31 december 2007:

Nieuwe leden
Gewone leden vanaf 5 euro
Dhr.Vanneuville, De Haan
Mevr. J. De Visscher, Gent

Ereleden vanaf 25 euro
Dhr. Dupon D., Knokke

Steunende leden vanaf 13 euro
Mevr.J Vanderborght, Harendijke


Leden die hun lidmaatschap verlengden
Gewone Leden vanaf 5 euro
Mevr. H. Moke, Knokke
Dhr. Monbaliu E., De Haan
Mevr. A.Jonckheere, Eernegem
Dhr. W. Geerts, De Haan
Mw. Bouckenooghe, Knokke
Mevr. Van Loo, Blankenberge
Dr. Temmerman V., Dierenarts, Gent
Dhr. Fr Hagens, De Haan
Mw. Desaever, De Haan
Mw. Legein E., De Haan

Effectieve leden aan 2,5 euro
Mevr. A.Verrijdt, De Haan
Mevr. J. Strubbe, Mariakerke (Gent)

Ereleden vanaf 25 euro
Mevr.Van Tuykom N., De Haan
Mevr. Van de Bosch, Vlissegem
Mevr. A. Poggeman, Vlissegem
Mevr. E. Watelet, Vlissegem
Mevr. E.De Schepper, De Haan
Mevr.A. Gurdebeke, Wenduine
Mevr. I.Vanderswalm,Vlissegem

Steunende leden vanaf 13 euro
Mevr. I.Maeriën, De Haan (ook effectief lid)
Mevr. Fockenier A-L., De Haan
Mevr Makelberge D., Westende


Giften:
Totaal naamloze giften De Haan: 194 euro
Dhr. Klinck, Gent: 16 euro
Mevr. H. Moke, Knokke: 5 euro
Mevr. Van den Bosch, Vlissegem:50 euro
Mevr. J. Vanderborght, Harendijke: 7 euro
Fam. Vanderswalm-Watelet, Vlissegem: 25 euro
Naamloos Blankenberge: 5 euro
Naamloos Brugge: 12 euro Giften voor voeding dieren :
naamloos : 7 euro
Mevr. L.Niemann, De Haan : 20 euro
Mevr. Fockenier, De Haan : 7 euro

Sponsoring:
Bazar St.-Rita (E.Monbaliu)Tot. 35 euro

Totaal der giften 2de semester 2007 : 383 euro


Epiloog

Ter gelegenheid van de jaarwissel brengen we eens een leuke anecdote!
Aan Danny, echtgenoot van Heidi, werd een erelidmaatschap geschonken voor bewezen diensten. Heidi gaf daarvoor de gift die ze ontvangen had van Mevr.Watelet terug aan de Cat-sitterclub. Dank je Heidi (en mevr.Watelet). Toen de brief met de lidkaart in Knokke aankwam, werd die gevonden door een recent opgevangen poes. Wat deed die? Ze verscheurde de kaart!!!! Zou ze geroken hebben dat ze van de "concurrentie" uit De Haan kwam????

Heb je ook een leuke anecdote te vertellen? Zend ze ons of mail ons.Wensen

Hier herhalen we onze wensen die de internetgebruikers al op onze website konden lezen:
AAN ALLE LEDEN VRIJWILLIGERS EN DIERENVRIENDEN ONZE BESTE WENSEN VOOR 2008. DAARBIJ VERGETEN WE DE DIEREN NIET EN DENKEN VOORAL AAN DE ZWERFKATJES, DIE SOMS HONGER EN KOU HEBBEN, maar ook door veel dierenvrienden geholpen worden.

 

Dit Kattebelletje wordt gesponsord door Bazar St.-Rita.
Grote keuze speelgoed, papierwaren, rookwaren,
kranten en tijdschriften.

 

Hartelijk dank aan allen,
Jeannina, Secretaris en verantwoordelijk uitgever.

Bezoek onze website: www.catsitterclub.be
mail ons
Bel ons : Tel. 0486/ 519138
Betaal ons : rek. nr. 280-0301250-05

- - - o O o - - -